Get Adobe Flash player

Φυτώρια κηπευτικών

ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ

Η φυτωριακή επιχείρησή μας είναι στο χώρο από το 1935 και ασχολείται αποκλειστικά με την παραγωγή σπορόφυτων κηπευτικών με μοναδικό στόχο και σκοπό την χρήση υψηλών προδιαγραφών πολλαπλασιαστικού υλικού από τους επαγγελματίες του χώρου.Η πολύχρονη πείρα και η εξειδίκευση στα σπορόφυτα κηπευτικών είναι η εγγύηση για το επιτυχημένο ξεκίνημα κάθε καλλιέργειας .

Τα ποώδη φυτά αναπαράγονται εγγενώς (δηλ.με σπόρο),ο όρος "σπορόφυτο" χρησιμοποιείται μετά το 1980.Η "βιομηχανική" παραγωγή σπορόφυτων είναι συμβατή με την ανάπτυξη της καλλιέργειας κηπευτικών σε επιχειρηματική βάση.

Μερικά πλεονεκτήματα της χρήσης έτοιμων σπορόφυτων είναι : η δυνατότητα μεταφύτευσης την κατάλληλη περίοδο, η δυνατότητα εναλλαγής καλλιεργειών άμεσα ,η υγιεινή κατάσταση των φυτών που είναι απαραίτητη προϋπόθεση πρώιμης και μεγάλης παραγωγής και τέλος το οικονομικό όφελος ,σε σχέση με το κόστος παραγωγής σπορόφυτων , από τους ίδιους τους καλλιεργητές .

Στην εποχή της μεγάλης κρίσης που περνά και η αγροτική παραγωγή, η επιβίωση των λαχανοκομικών εκμεταλλεύσεων , εξαρτάται από την αύξηση των στρεμματικών αποδόσεων και την παραγωγή προϊόντων, που να πληρούν τις σύγχρονες προδιαγραφές ,χωρίς να κάνουν εκπτώσεις στην γεύση. Για τους παραγωγούς λαχανικών προϊόντων σε χαμηλά σκέπαστρα ή θερμοκήπια , είναι εντελώς απαραίτητη η χρήση βελτιωμένων ποικιλιών και υβριδίων , μαζί με την εφαρμογή σύγχρονων καλλιεργητικών τεχνικών.

Σύμμαχοί τους σε αυτή την προσπάθεια , παράγουμε φυτά σε μια μεγάλη γκάμα , υγιή με δυνατό ριζικό σύστημα για να ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις απαιτήσεις , των σύγχρονων παραγωγών κηπευτικών. Προσφέρουμε στον κάθε παραγωγό εξατομικευμένες λύσεις ,με βάση τις ανάγκες και τις δυνατότητες διάθεσης των προϊόντων στις τοπικές αγορές . Εκμεταλλευόμενοι την εμπειρία μας προτείνουμε είδη ,προσαρμοζόμενα κατάλληλα στο μικροκλίμα κάθε περιοχής .Συνεργαζόμαστε με τις μεγαλύτερες εταιρίες παραγωγής σπόρων του εξωτερικού και εισάγουμε από την κάθε μια ,ότι καλύτερο, μετά από δοκιμές μεγάλης κλίμακας στην ευρύτερη περιοχή μας,ώστε να παράγουμε σπορόφυτα, με βελτιωμένα χαρακτηριστικά για σχετική ανοχή σε ιώσεις ,απαλλαγμένα από κάθε μορφής ασθένειες .

Η παραγωγή γίνεται με τη χρήση σπαρτικής μηχανής σε θήκες 54,70,228 θέσεων ,με τύρφη εμπλουτισμένη με Perlite και Agra-vermiculite.Οι θήκες 54 και 70 περιέχουν αποσπώμενα πλαστικά κύπελλα για να μεταφέρεται και να πωλείται το κάθε φυτό ξεχωριστά , (κυρίως λιανική πώληση) χωρίς να τραυματίζεται το ριζικό του σύστημα, αλλά και να έχει την δυνατότητα το φυτό να διατηρείται άψογα για αρκετό χρόνο μετά την πώληση από το γεωπονικό κατάστημα, (για περιπτώσεις που ο καιρός ή το πρόγραμμα δεν επιτρέπει άμεση φύτευση).    

Με την πολύχρονη πείρα μας , την συνεχή ενημέρωση , τις ειδικές γνώσεις ,την υπευθυνότητα και τον σωστό προγραμματισμό, διαχειριζόμαστε με τον καλύτερο τρόπο τις απαιτήσεις σας . Ξεκινώντας από την επιλογή του σπόρου, την σπορά του στον κατάλληλο χρόνο ,την παρακολούθηση σε όλη την ανάπτυξη του φυτού , μέχρι το στάδιο της προετοιμασίας για την παράδοση της παραγγελίας ,ώστε το φυτό να είναι κατάλληλο για την μεταφύτευση,(σκληραγώγηση-προσαρμογή στο εξωτερικό περιβάλλον).

                      PLANTER: ΠΙΤΣΟΥΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

                      ADVISER:  ΑΦΟΙ   ΣΩΤΗΡΙΟΥ   Ο.Ε

ΓΡΑΦΕΙΑ: ΝΕΟΦΥΤΟΥ 34 και ΔΟΥΚΑ 2 ΧΑΛΚΙΔΑ,

ΦΥΤΩΡΙΟ: ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ και ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ ,

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ, Δ.Δ ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΕΥΒΟΙΑ 34100.                                                                                                 

Τηλ. και φαξ 2221054707, Κιν. 6932249445.

Τρόποι πληρωμής: μετρητά ή κατάθεση στους παρακάτω λογαριασμούς :

Λογ. ΕΘΝΙΚΗΣ: 488/939045-64, IBAN:GR 9401104880000048893904564.(BIC)ETHNGRAA.

Λογ. ΕUROBANK: 0026-0213-50-0101116351, IBAN:GR 1002602130000500101116351

Λογ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 2901712860006286010585701

ο Καιρός


Προβολή Σπορόφυτα Πιτσούνης Χαλκίδα σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους